Recepty z telecího krku
Telecí krk je část masa bohatá na svalová vlákna, pojivové tkáně i tuk. Tento kus telecího masa je ideální pro pomalou tepelnou úpravu, jako je dušení či pečení. Dá se skvěle připravit na kořenové zelenině, na houbách, na paprice. Vynikající je ale také dušený, pečený nebo připravený jako guláš či telecí roláda. Skvělé využítí má k namletí do burgerů.
Úprava telecího krku chce svůj čas. Během dostatečně dlouhé přípravy se pojivové tkáně v masu rozpadají, což dělá z telecího krku měkké, šťavnaté a velmi chutné maso.
- Telecí krk je často využíván v tradičních pokrmech, jako jsou ragú, guláše nebo dušené maso s omáčkou.
- Z nutričního hlediska je telecí krk bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálů, zejména železa a zinku.
- Při nákupu telecího krku byste měli hledat maso s jasnou růžovou barvou a viditelnými vrstvami tuku. Je důležité dbát na svěžest a kvalitu produktu.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-