Recepty s ratatouille
Zeleninové ratatouille je tradiční jídlo s kořeny ve Francii, které tvoří kombinace různých druhů tepelně zpracované zeleniny – buď opečené, nebo dušené. Obvykle obsahuje rajčata, lilek, cukety, papriky a cibuli. Zelenina se opéká buď každá zvlášť, nebo dohromady, vždy však s bylinkami a kořením. Výsledný ahodný a aromatický pokrm vzdáleně připomíná naše lečo. Může se podávat jako zeleninová příloha i jako samostatné zeleninové jídlo.
- Zeleninu je před přípdavě ratatouille třeba nakrájet na kousky stejné velikosti a tvaru.
- Ratatouille je oblíbené pro svoji jednoduchost, chuť a také variabilitu v použití různých druhů zeleniny a bylinek.
- Tento pokrm je typický pro jižní Francii a často je podáván jako součást letních jídelníčků, kdy je dostatek čerstvé zeleniny.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
-