Omamnou chuť meruněk se snažíme uchovat všemi možnými způsoby – od džemů a zavařenin, přes mražení, sušení a šťávy, až po vynikající pálenku z meruněk. Meruňkovice se hodí do koktejlů i dezertů, ale využijete ji i při přípravě masa, marinád a omáček.
Většina lidí má nějaké oblíbené jídlo – pizzu, řízek, palačinky, cokoli s čokoládou… Ale co když vám už jen pohled na kousek sýra či vejce způsobí paniku? Nebo jaké to je, když se bojíte vaření tak moc, že raději žijete na instantních...
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dezerty, které se zabydlely i u nás. Nadýchaný kakaový korpus, jemná šlehačková náplň s banány a bohatá vrstva strouhané čokolády tvoří dokonalou kombinaci chutí. Navíc je tento recept nejen snadný, ale...
Víte, jak poznat opravdu kvalitní kuřecí maso? Jaký je rozdíl mezi chlazeným a mraženým a proč záleží na způsobu chovu i krmení? Pokud chcete na talíři jen to nejlepší, je dobré vědět, na co se při nákupu zaměřit a jak s kuřetem správně...
Někdy stačí jediná lžička a ocitnete se na sluncem zalité pláži, kde voní kokos a tropické ovoce. Mango, limetky, mandarinky, banány i mučenka mají tu magickou schopnost přenést vás do exotických destinací – a to bez letenky! A co teprve,...
Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...