Zdravější nebo dietnější stravování má svá pravidla. Nejde jen o to (po)změnit skladbu jídelníčku a svůj obvyklý nákupní seznam. Hodně pomohou i moderní kuchyňské vychytávky a změna přístupu k vaření, což vám umožní lépe kontrolovat...
Umět jídlo perfektně dochutit je dovednost, která dokáže povýšit jídlo z průměrného na nezapomenutelné. Naučíme vás, jak díky chytrému kombinování základních chutí a kreativnímu zpracování běžných surovin dosáhnout toho...
V hlubinách tropických pralesů jihovýchodní Asie roste rostlina s květy tak modrými, že připomínají to nejčistší nebe. Klitorie ternatská, známá také jako motýlí hrášek, nabízí nejen potěšení z nádherných květů, ale i nápoj, který mění...
Peruánská kuchyně je známá svou rozmanitostí a intenzivními chutěmi. Aji de gallina, neboli peruánské kuře na paprice, je jedním z těch pokrmů, které vás okamžitě přenesou na severozápad Jižní Ameriky. Krémová omáčka, jemné kuřecí maso a...
Ořechy jsou v kuchyni často využívanou a velmi oblíbenou surovinou, a to nejen pro svou lahodnou chuť, ale i pro jejich nutriční hodnoty. Většina z nás si při spojení „ořechový dezert“ vybaví klasiku, jako jsou ořechové rohlíčky nebo...