Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makronky

Milujete francouzské dezerty a rádi byste upekli dokonalé makronky? Přiznáváme, že tohle cukroví vyžaduje alespoň základní cukrářskou dovednost, ale proč nezkusit štěstí začátečníka? Jsou vkusným a luxusním kouskem, který poskládaný do makronkové věže zazáří nejen na svatebních hostinách.

 

Makronky lze také použít na zdobení dortů, tartaletek, cupcaků a jiných zákusků. Slepte upečené skořápky domácí zmrzlinou, předejte ovoce a vznikne osvěžující letní dezert, kterému neodoláte. Víte, kde se vzala makronka a co má společného s naší laskonkou?

...

 

  • Základní recept na makronky tvoří mandlová mouka, moučkový a krupicový cukr, bílky, případně potravinářské barvivo. 
  • Jako recept pro začátečníky doporučujeme zvolit matchakronky s čokoládovou náplní, které jsou zhotovené francouzskou metodou. 
  • Italská metoda je pracnější, protože musíte připravit cukrový rozvar, který následně vlijete do našlehaných bílků. Ovšem má to tu výhodu, že bílek je stabilnější a makronky získají lesklý povrch a méně nápadnou nožičku.
  • Trvanlivost slepených makronek závisí na druhu náplně, kterou použijete. Ideální je čokoládová ganache nebo ochucený bílkovo-máslový krém. Ale pokud budete dezert konzumovat okamžitě, použijte jakýkoli jiný.
  • V našem receptu na makronky najdete srozumitelně popsaný postup i s obrázky, takže věříme, že se vám jistě povedou. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč