Recepty s boloňským ragú
Boloňské ragú je dušené hovězí maso (mleté nebo nakrájené na kousky) s rajčaty. Omáčka získala své jméno podle místa svého vzniku, tím je italské město Bologna. Ragú má bohatou chuť a výborně se hodí ke všem druhům těstovin. Receptů existuje bezpočet, vedle základu – hovězího masa a rajčat – mohou zahrnovat cibuli, mrkev, řapíkatý celer, pancettu, rajčatový protlak, červené víno, mléko, hovězí vývar, olivový olej a bylinky.
- Boloňské ragú platí za italský kulinární poklad, který vyžaduje trpělivost a kvalitní suroviny.
- Vaří se několik hodin, aby získala výraznou chuť a texturu.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-