Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty ze zajíce

Zaječí maso je vhodné na pečení a dušení, k nejoblíbenějším částem tohoto zvířete patří hřbet a stehna. V české kuchyni se tradičně podává zajíc nadivoko se zeleninou a pepřem nebo na smetaně, případně načerno se švestkovou omáčkou. Vykostěné filety jsou skvělé pro minutkovou úpravu, maso žebírek a pupíku lze výborně využít na guláš či ragú.

...

 

  • Pro toto maso je charakteristická tmavá červenohnědá barva a výrazné aroma.
  • Je křehké, jemně vláknité a jeho povrch pokrývá tenká blána a tuk, které je třeba před tepelnou úpravou odstranit.
  • Nejchutnější maso je ze zajíců starých do jednoho roku. 
  • Nutričně obsahuje zající maso vysoké množství bílkovin i důležité vitamíny a minerály, jako je vitamín B12 a železo. 

Celý popis