Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelňačka

Recept na zelňačku se v mnoha rodinách dědí. Podoba zelňačky se často liší tím, jestli se do ní přidává smetana nebo ne. Jestli se připravuje s mletou červenou paprikou nebo se bílá. Někde se vaří s klobásou nebo uzeným masem, jinde zůstává bezmasá. Jedno však mají všechny zelňačky společné: Základem je poctivá dávka kysaného zelí. Dopřejte si vydatnou zelnou polévku nejen v zimních měsících.

...

 

  • Zpravidla se zelňačka vaří z kysaného zelí, najdeme ale i recepty na zelnou polévku z čerstvého zelí. Ppoužít můžete i zelí sterilované.
  • Na Valašsku si zelňačku objednáte pod názvem kyselica, resp. valašská kyselica, do které patří anglická slanina. Na Slovensku nese název kapustnica.
  • Základ zelňačky tvoří zelí, brambory a koření (kmín, bobkový list a nové koření). V receptech nechybí ani červená paprika a klobása.
  • Výrazné chutě příjemně zjemní kopeček zakysané smetany přidané při servírování.
  • Kysané zelí v syrové podobě obsahuje vitamín C, ten se však varem ztrácí. 
  • Zelňačka funguje jako pomocník proti neduhům – od nachlazení po kocovinu

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč