Citronové aroma je extrakt nebo esenciální olej z citronů, případně syntetická (umělá) sloučenina. Slouží k dodání intenzivního citronového aroma a chuti do dezertů, krémů, těst, polev a nápojů. Citronové aroma lze snadno pokrmům dodat nastrouháním citronové kůry.
V jemných vrstvách piškotů, krémového mascarpone a voňavé kávy se ukrývá příběh náhody a kulinářského umění. Tiramisu, dezert, který si podmanil svět, slaví svůj svátek, během něhož si jeho lahodnost můžete vychutnat s plnou...
Pistácie – malé zelené oříšky v naprasklé skořápce, po kterých díky dubajské čokoládě dnes šílí celý svět víc než kdy dřív. Přesto, že jejich cena v posledních dnech stoupla na svá maxima, existuje hned několik důvodů, proč si je v...
Z postele vás netahá protivný zvuk budíku, ale paprsky ranního sluníčka. Nikam nespěcháte, máte před sebou krásnou sobotu. O to krásnější, že o jídlo na celý den jste se postarali už včera. Overnight oats se na vás směje z ledničky, z...
Karel Čapek, jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů 20. století, byl nejen mistrem pera, ale také milovníkem dobrého jídla. Jeho kulinářské preference odrážely jak jeho osobní vkus, tak i dobu, ve které žil – ostatně jako to bývá u...
Mít dobře zásobený mrazák znamená mít malou pojistku pro hektické dny. Zachrání vás, když nestíháte nakoupit, ušetří čas při vaření a pomůže snížit plýtvání jídlem. Jen je potřeba vědět, co a jak správně zamrazit, aby si potraviny zachovaly...