Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s bažantem

Bažanti jsou divocí ptáci, jejichž maso je ceněno pro svou jemnou ale výraznou chuť. Může se péct, dusit, grilovat nebo připravovat v různých omáčkách. Tradiční recept je bažan na víně, lze jej ale připravit i na másle nebo se zelím. Jeho maso milovali už naši předkové, čehož důkazem jsou i recepty ve staročeských kuchařkách. I dnes je ale často považováno za delikatesu a je součástí mnoha luxusních pokrmů a specialitou v mnoha kuchyních. Bažantí maso ale může být sušší, protože nemá tolik tuku jako jiná masa. Je proto důležité pečlivě sledovat dobu vaření a zvolit správnou metodu přípravy.

...

 

Bažanti jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména vitamínů skupiny B) a minerálů, jako je železo a zinek. Při nákupu bažantího masa hledejte čerstvé kousky s pevnou a pružnou texturou. 

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis