Recepty s bažantem
Bažanti jsou divocí ptáci, jejichž maso je ceněno pro svou jemnou ale výraznou chuť. Může se péct, dusit, grilovat nebo připravovat v různých omáčkách. Tradiční recept je bažan na víně, lze jej ale připravit i na másle nebo se zelím. Jeho maso milovali už naši předkové, čehož důkazem jsou i recepty ve staročeských kuchařkách. I dnes je ale často považováno za delikatesu a je součástí mnoha luxusních pokrmů a specialitou v mnoha kuchyních. Bažantí maso ale může být sušší, protože nemá tolik tuku jako jiná masa. Je proto důležité pečlivě sledovat dobu vaření a zvolit správnou metodu přípravy.
Bažanti jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů (zejména vitamínů skupiny B) a minerálů, jako je železo a zinek. Při nákupu bažantího masa hledejte čerstvé kousky s pevnou a pružnou texturou.
Mohlo by se vám líbit:
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
-