Díky svým nutričním hodnotám a všestrannému využití v kuchyni jsou fazole oblíbenou součástí mnoha pokrmů. Nezaškodí si ale připomenout, že jejich konzumace v syrovém stavu může vést k otravě organismu. Proč jsou syrové fazole jedovaté? A...
V hlubinách našich kuchyní se skrývají poklady, které nejen lahodí našim smyslům, ale také podněcují touhu a rozpalují vášeň. Představte si sladkost čokolády, svěžest jahod či pikantnost chilli papriček – tyto dary přírody mohou rozdmýchat...
Když se řekne linecký koláč, většina lidí si představí křehké těsto, rybízový džem a typickou mřížku. Z rakouského císařského dvora se rozšířil do celého světa a dnes se peče v Hongkongu, Sydney i New Yorku. Objevte fascinující historii...
Od dobré restaurace se čeká výtečná kuchyně a zajímavé menu, příjemná obsluha, která umí poradit s výběrem vína, hezké prostředí... Ale chcete-li jít na rande, na kterém vám záleží, oslavit výročí a dát partnerovi najevo, jak si společných...
Víte, o co se jedná, když vám vinař nabídne naturální víno? Máte jasno v tom, co vám do sklenky nalije? Jedná se o jeden z vinařských trendů, zároveň do jisté míry i o návrat k tradicím. Naturální vína jsou vína přírodní, pěstovaná i...