Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelný salát

Zelný salát se stal hitem talířů mnoha pohostinských zařízení hlavně v 90. letech, kde ho běžně servírovali jako zeleninovou oblohu. Obvykle se vyskytuje ve dvou základních variantách: salát z bílého zelí s koprem a z červeného zelí s křenem. Svou přízeň si obě verze vysloužily jak u hostů tak u restauratérů. Vstupní náklady na výrobu zelného salátu vždy byly (a stále jsou) nízké, jeho chuť vysoce oceňovaná – zvlášť, když se správně dochutí. Způsobů, jak připravit (nejen hospodský) zelný salát je ovšem daleko víc! 

...

 

  • Na salát využijete všechny druhy zelí – bílé, červené, rané (jarní) i pekingské.
  • Nakrouhejte nebo nakrájejte zelé na tenké proužky nebo nastrouhejte na hrubším struhadle, zasypte cukrem, mírně osolte a zakápněte citronovou šťávou. Salát promíchejte a zlehka promačkejte, aby zkřehl. 
  • Výborný je s mrkví, křenem, koprem, kukuřicí
  • Oblíbený salát Coleslaw se tradičně připravuje s mrkví a majonézou, vyzkoušet můžete i verzi s jogurtem nebo zakysanou smetanou.
  • Zelný salát je výborný jako křupavá příloha k pečeným a grilovaným masům, rychlá svačina i náplň do sendvičů. 
  • Kvašením proměníte zelí v (ještě větší) vitamínovou bombu. Stačí pár dní a fermentovaná zelenina obohatí váš jídelníček nejen o příjemnou nakyslou chuť, ale i řadu vitamínů. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč