Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s candátem

Candát je sladkovodní bělomasá ryba, která vyniká jemným masem a malým obsahem kostí. V obchodech je k dostání buď vcelku, nebo naporcovaná na filety. Nejčastější úprava ryby je na másle nebo vcelku na grilu, případně v troubě. Candáta si můžete připravit také v solné krustě.

...

 

  • Pokud smažíte filet candáta, vždy platí, že se nejdříve připravuje kůží dolů, aby byla křupavá. Trvá to přibližně 4 minuty. Teprve poté, pokud je třeba, maso ještě na minutu opečte z druhé strany.

  • Podobně jako u ostatních ryb není třeba candáta příliš kořenit. Postačí sůl, čerstvé bylinky a plátek citronu. Další možností je připravit si jednu ze základních omáček, jako stvořených pro nepříliš výrazné rybí maso.

  • V posledních letech se candát, podobně jako losos, začíná objevovat i na štědrovečerní tabuli. Především u těch, kteří klasického smaženého kaprabramborovým salátem v oblibě příliš nemají.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč