Bramborový guláš nebo buřtguláš? Jak je rozlišit? Hranice mezi bramborovým gulášem a buřtgulášem jsou poněkud nejasné. Někdo tvrdí, že buřtguláš obsahuje pouze uzeninu, zatímco brambory přidávají až zastánci bramborového guláše. Žádné pevné...
S jarem se vracejí farmářské trhy, což je skvělá příležitost nakoupit spoustu zeleniny a zkusit vařit zase trochu jinak. Zelenina a luštěniny vám z kuchařského hlediska dávají víc možností než maso. Nejste limitováni téměř ničím jiným...
Jestli existuje jídlo, které je pro mnohé synonymem dokonalosti a shodnou se na něm malí i velcí, je to pečené kuře. V jednoduchosti je krása, zde platí dvojnásob. Ale zároveň by bylo naivní domnívat se, že na pečeném kuřeti nelze nic...
I obyčejná bageta se může proměnit v luxusní zážitek – stačí ji správně naplnit! Ať už potřebujete rychlý oběd do práce, vydatnou svačinu na výlet, nebo večeři, která zasytí, máme pro vás osm neodolatelných kombinací. Od klasických řízečků...
Jaro nesměle klepe na dveře a vám se postupně mění i skladba jídelníčku, odlehčujete. A to je ideální chvíle připomenout si, že salát není jen příloha, do které zužitkujete zeleninu, kterou doma najdete. Mnoho salátů se proslavilo...