Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kuře patří mezi dokonalé pochoutky s fantasticky vypečenou kůžičkou. Dá se konzumovat například s nakládanou pikantní zeleninou a křupavým pečivem nebo použít jako proteinová složka sytého zeleninového salátu, nakrájené maso je ideální do sendvičů. Kuře je vhodné před grilováním namarinovat nebo naložit do solného roztoku, čímž se podpoří jeho chuť a zůstane mu šťavnatost. Cílem je připravit maso tak, aby nebylo vysušené, na povrchu zlatavé s křupavou kůží ale ne spálené.


  

  • Základem dobře grilovaného kuřete je dobře rozpálený gril. Měl by mít teplotu 250 – 300 °C, čímž se zajistí, že se maso pěkně zatáhne a šťáva zůstane uvnitř.
  • Kromě toho je třeba nechat kuře před grilováním získat pokojovou teplotu.
  •  
Zobrazit celý popis ›