0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s grilovaným kuřetem

Grilovaná kuře je křupavá pochoutka s fantasticky vypečenou kůrkou. Dá se konzumovat například s nakládanou pikantní zeleninou a křupavým pečivem, nebo použít jako proteinová složka sytého zeleninového salátu. Kuře je vhodné před grilováním namarinovat, čímž se jen podpoří jeho chuť. Cílem je připravit masíčko tak, aby bylo kuře uvnitř šťavnaté, na povrchu zlatavé s křupavou kůží, ale ne spálené.

...

  
Základem dobře ugrilovaného kuřete je dobře rozpálený gril. Měl by mít teplotu 250 – 300 °C, čímž se zajistí, že masíčko se pěkně zatáhne a nebude z něj zbytečně vytékat delikátní šťáva. Kromě toho je třeba nechat kuře před grilováním dojít do pokojové teploty. Rozhodně jej není vhodné dávat na gril přímo přímo z lednice.


Celý popis

Obchod Apetit