Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňová polévka

Oblíbená podzimní polévka spolehlivě zasytí a zahřeje v sychravých dnech. Ovšem připravíte z ní i skvělý lehký letní oběd. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido, kterou stačí důkladně umýt a nemusíte ji ani loupat. Dýňovou polévku snadno připravíte také z dýně máslové či muškátové, ty už je potřeba oloupat. Ani špagetová dýně vás však nenechá ve štychu, zatoužíte-li po vydatné polévce.

...

 

Pro zvýraznění chuti můžete použít několik triků:

  • nakrájenou a očištěnou dýni nejprve upéct v troubě
  • nakrájenou dýni zprudka orestovat, aby chytla barvu a chuť

Základem husté dýňové polévky je vedle dýně také orestovaná cibulka, poctivý kuřecí vývar, kokosové mléko, koření (kmín, římský kmín, zázvor, česnek) a bylinky. Výživovou hodnotu zvýšíte tím, že  přidáte červenou čočku, která k dýni skvěle ladí barvou i chutí, a navíc polévku zahustí.

Brambory či mrkev polévce také dodají potřebnou hustotu a jemnost, skvělý chuťový twist jí dodá květák.

  • Polévku krásně ozdobí čerstvý koriandr, sušená dýňová semínka, pár kapek olivového oleje a vločky sušeného chilli.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč