Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s telecím masem

Telecí maso má svou světlou růžovou až světle červenou barvu, jemnou texturu a chuť.  Díky těmto vlastnostem je vysoce ceněno po celém světě. Výborně se hodí na minutky, ale i na klasické recepty, jako jsou například řízky. Telecí maso je často spojováno s kuchyněmi střední Evropy, Itálie a Francie. Na jídelním lístku mnoha restaurací jej nalezneme jako telecí schnitzel, osso buco nebo blanquette de veau.  Dá se říct, že každý ze známých kuchařů má svou oblíbenou úpravu telecího masa, nevyjímaje Zdeňka Polreicha, Jana Punčocháře, Berkyho i další kluky v akci. 

...

Z nutričního hlediska je telecí maso vynikajícím zdrojem bílkovin vysoké kvality, vitamínů skupiny B, zejména B12, a důležitých minerálů, jako je železo, zinek a fosfor. Je také obvykle méně tučné než hovězí maso. Při nákupu telecího masa byste měli hledat světle růžové maso s jemnou texturou a malým množstvím tuku. 

Chcete-li zachovat jeho jemnou chuť a měkkost, je nejlepší připravit telecí maso pomalým dušením nebo vařením na mírném ohni. Toto maso také výborně harmonizuje s mnoha bylinkami a kořením, včetně šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a citronové kůry. Telecí maso je nutričně bohaté a může být skvělou alternativou pro ty, kdo hledají méně tučné červené maso. Správně připravené telecí maso je šťavnaté, měkké a plné chuti, což ho činí vítaným doplňkem jakéhokoli jídelníčku.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč