Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr

Kapr je oblíbená sladkovodní ryba, která je pro mnohé symbolem Vánoc. Tradiční smažený kapr v trojobalu spolu s bramborovým salátem nesmí chybět na stole mnoha českých domácností. V jižních Čechách však například kapří hranolky patří mezi fastfoodové stálice celoročně, nejvíc pak v létě.

...
  • Aby při přípravě štědrovečerního smaženého kapra a bramborového salátu nepřišly vniveč skelet, hlava a ořez, připravuje se z nich vývar, který slouží jako základ pro rybí polévku.
  • Údajně nejstarším receptem na štědrovečerní rybu je kapr načerno, což je dušené kapří maso s omáčkou ze zeleniny, voňavého koření, sušeného ovoce a povidel.
  • Kapr se také výborně hodí na gril. Na rozpálenou mřížku položte filety, nařezané širší podkovy potřené česnekem nebo menší kousky kapřího masa zabalené společně se zeleninou a bramborami do balíčku z alobalu.
  • Jemné kapří maso lze zpracovat jako rybí karbanátky nebo kuličky. Nachystejte si k nim oblíbenou bramborovou přílohou nebo placičky, vložte do rozkrojené housky a nachystejte si domácí rybí sendvič.
  • Výborný je i kapr pečený s bylinkami nebo v kombinaci s jemnou vinnou omáčkou.
  • Především na Třeboňsku jsou velmi žádané tzv. kapří hranolky, které mají i svou ochrannou známku. A pokud na ně máte chuť a do Jižních Čech daleko, nachystejte si kapří hranolky doma podle našeho receptu.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč