Nové číslo speciálu Apetit veggie! s podtitulem Super misky přináší ty nejlepší recepty, které spojuje vše, co nám v zimě tolik chybělo: lehkost, svěžest, spousta barev a pestrost chutí i vůní.

Apetit veggie! 1/2019

První letošní číslo Apetit veggie! je tu. Těšte se na pestrobarevné misky nabité energií a vitaminy. Jsou nejen krásné na pohled, ale i neuvěřitelně dobré a hlavně praktické. Do jedné supermisky si totiž poskládáte kompletní snídani, oběd nebo večeři ve vyváženém poměru živin i surovin. Supermisky mají samá plus: rychlou přípravu, použité sezonní suroviny, ale hlavně nekonečnou variabilitu – takhle chcete jíst pořád!

Vegetariánská snídaně. Den můžete začít zářivě barevnou smoothie miskou s ovesnými vločkami, špenátem, ovecem a chia semínky. Anebo se hned po ránu rozmazlete teplým jídlem a dopřejte si slané palačinky se sýrem a bylinkami nebo jáhlovo-grapefruitovou kaši.

Vegetariánské a veganské recepty. Další fantastické sladké i slané kombinace, které se hodí k snídani a svačině, najdete přímo v kapitole věnované supermiskám. Tím jejich možnosti ovšem nekončí: vyzkoušet mimo jiné můžete Japonskem inspirovanou misku s omeletou, jarní misku v thajském duchu se šťovíkem, veganskou New Age misku, letní miska se zeleninovými špagetami s kešú zálivkou a křupavými špalíčky tofu, podzimně laděnou vydatnou misku s kroupami a houbami nebo zimní tuřínovo-kadeřávkovou misku.

Lidé. Dělat klasickou cukrařinu bez vajec a mléčných výrobků, tak aby dezerty chutnaly stejně, nebo dokonce ještě lépe než jejich původní předloha, je přímo věda. Proto je nová kniha Moderní veganské dezerty špičkové cukrářky Petry Stahlové doslova revoluční publikací. Rozhovor o tom, jak Petra vyvíjela recepty, doprovází i ukázka z knihy. Dáte si panforte nebo kouglof? Eva Francová alias Kuchařka ze Svatojánu se s námi podělila o recepty na skvělé zeleninové polévky a Bára Cornelio s Tomášem Dudkem nás zasvětili do tajemství klíčků.

Dezerty. Sladké a zdravé – nemusí být protimluv. Z čerstvého i sušeného ovoce a ořechů se dají vykouzlit skutečné laskominy jako třeba kokosovo-quinoový krém s tataráčkem z exotického ovoce nebo superpotravinové sušenky s chia.

Apetit veggie! Návod na báječné jídlo a spokojený život.

Prolistujte si nové číslo

© 2018 Burda International CZ s.r.o.
Elle | Marianne | Marie Claire
JOY | Svět Ženy | Pošli recept | Chip
Burda style | Obchodní podmínky  | Ochrana soukromí