Vánoční polévka
Neodmyslitelnou součástí štědrovečerního menu je polévka, která pomáhá připravit naše trávení na následující chody. Tradičně se na stolech objevuje rybí polévka z poctivého kapřího vývaru, ale v některých rodinách raději volí polévku hrachovou nebo dokonce vánoční zelňačku. Ať už patříte do jakéhokoli z těchto táborů, v naší kolekci vánočních polévek si ten pravý recept rozhodně vyberete.
Základem rybí polévky je silný vývar, připravený ze skeletu a hlavy kapra, případně jiné bělomasé ryby. Nezapomeňte přidat kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a celé kuličky pepře. Rybí vývar můžete ponechat čirý, přidat pouze vařenou kořenovou zeleninu a krutony, případně oblíbené knedlíčky. - Slavnostní vzhled má krémová rybí polévka, kterou lze servírovat i s plátkem bělomasé ryby a snítkou petrželky. Nebo přichystejte stejně úžasnou jemnou rybí polévku se zeleninou.
- Naši předci během zimních měsíců zcela běžně konzumovali luštěniny, proto není divu, že se i na vánoční tabuli dostaly polévky z těchto surovin. Hrachová polévka s opečenou slaninou a houstičkami je ideální možnost, jak si připomenout zvyky našich předků v moderním pojetí. Stejně tak hrachová polévka, polévka ze žlutého hrachu s mrkví, hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou, ale i hustá čočková polévka nebo čočková polévka s párkem a tymiánem.
- Dalšími oblíbenými polévkami, které si často dopřáváme během svátků klidu, jsou zelňačka, nebo také kapustnica, slavnostní polévku s játrovými knedlíčky nebo hovězí vývar s nudlemi.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-