Jedno z nejpopulárnějších jídel mexické kuchyně je zapečená tortilla neboli quesadilla. Připravíte ji dřív, než bys řekl švec. Ačkoliv původní quesadilla se plní výhradně sýrem, možností, jak z obyčejné koupené obilné placky udělat syté jídlo, je daleko
Cukrářka Tereza Pachtová udělala kdysi zásadní rozhodnutí: Dala přednost cukrářskému učilišti před francouzským gymnáziem. Francie jí ale neopustila, zemi nechává promlouvat skrze své dezerty, které můžete ochutnat v její brněnské cukrárně...
Londýn je jedna z nejdůležitějších metropolí světa, která mi byla téměř tři roky domovem a ráda se tam vracím. Pokud do Londýna někdy zamíříte i vy, sepsala jsem pár tipů, kde se dobře najíst, píše Kristina.
...
Srazil se vám krém na dort nebo na cukroví? Ještě než ho vyhodíte a pustíte se do nového, vyzkoušejte některý z našich tipů, jak ho napravit. Poradíme, jak na nepovedený krém z másla i mascarpone.
...
Rajskou polévku provází nehynoucí sláva, a nejen v Česku. Připravuje se po celém světě na různé způsoby, které se odvíjejí od místních chutí. Ať už dáváte přednost klasické české verzi na sladko, osvěžujícímu španělskému gazpachu nebo...
Před pár desítkami let byla jahodová sezona omezená pouze na červen, rané a pozdní odrůdy se u nás nevyskytovaly. Díky šlechtitelství i novým technologiím (např. používání netkaných textilií, které chrání rostliny...
Červená paprika, lilek, česnek a chilli. Už víte, o čem je řeč? Ne? Tak ještě jedna nápověda. Srbská kuchyně, maso, grilování… Už? Ano, je to ajvar! Tahle dobrota nesmí chybět při žádné grilovačce. Sáhnout můžete i po některé barbecue...