Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s čerstvým droždím

Čerstvé droždí (neboli kvasnice) obsahuje kvasinky Saccharomyces cerevisiae a vodu. Čerstvé kvasnice mají béžovou barvu, na dotyk jsou jemné a snadno se drobí.

 

Čerstvé droždí je potřeba skladovat v lednici. Můžete ho i zamrazit, v mrazničce vydrží i několik měsíců. Po rozmražení bude fungovat stejně jako čerstvé. Z čerstvého droždí připravíte nejrůznější druhy kynutých těst, ale také kvasnicovou pomazánku nebo drožďové knedlíčky do polévky. 

...

 

  • Droždí nikdy nezalévejte příliš horkým mlékem nebo vodou, kvasinky by se mohly nenávratně poškodit a těsto by nevykynulo.
  • Kvasnice uchovávejte v lednici zabalené nebo zakryté, jinak vyschnou.

Celý popis