Recepty s ovesnými vločkami
Ovesné vločky jsou součástí našeho jídelníčku již po celá staletí. Tradičně se konzumují vařené v mléce jako ovesné kaše, nebo je lze jednoduše přidat do mléka nebo jogurtu a sníst k snídani. Ráno navíc zasytí a dodají člověku energii na celý den.
Jejich použití v kuchyni je ovšem daleko širší. Lze je využít při přípravě dezertů a koláčů, mohou být součástí sladké i slané granoly. Lze je rozemlít na jemnou ovesnou mouku či použít k výrobě ovesného mléka. Ovesné vločky dobře poslouží jako zavářka do polévek.
...
- Jejich základem je oves, jedna z nejstarších obilovin, které lidstvo zná.
- Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem beta glukanů. Ty z ovesných vloček příznivě působí na hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Mohou také fungovat jako prebiotikum.
Celý popis