0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s ghí

Jako ghí nebo ghee se označuje přepuštěné máslo, slovy úředními jde o mléčný tuk bezvodý. Na rozdíl od běžného másla, které mažeme na pečivo a používáme do pomazánek nebo jím zjemňujeme omáčky, přepuštěné máslo ghí se v kuchyni používá výlučně ke smažení. Ghí vydrží vyšší teploty než běžné máslo, které se na pánvi relativně rychle spálí.

...

  
Název ghí pochází z Indie, kde se běžně používá, používali ho ale i naši předkové, kteří se živili zemědělstvím a chovali dobytek. 

  • Přepuštěné máslo je možné skladovat při pokojové teplotě mimo chladničku.  
  • Propuštěné máslo ghee je v běžné máslo, které je zbaveno mléčné složky – neobsahuje tedy laktózu ani mléčné bílkoviny. 

Celý popis

Obchod Apetit