Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s ghí

Jako ghí nebo ghee se označuje přepuštěné máslo, slovy úředními jde o mléčný tuk bezvodý. Na rozdíl od běžného másla, které mažeme na pečivo a používáme do pomazánek nebo jím zjemňujeme omáčky, přepuštěné máslo ghí se v kuchyni používá výlučně ke smažení. Ghí vydrží vyšší teploty než běžné máslo, které se na pánvi relativně rychle spálí.

...

  
Název ghí pochází z Indie, kde se běžně používá, používali ho ale i naši předkové, kteří se živili zemědělstvím a chovali dobytek. 

  • Přepuštěné máslo je možné skladovat při pokojové teplotě mimo chladničku.  
  • Propuštěné máslo ghee je v běžné máslo, které je zbaveno mléčné složky – neobsahuje tedy laktózu ani mléčné bílkoviny. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč