Recepty z krůtího masa

Krůtí maso je libové, jemné a v každé části krůti jiné. Je vítanou součástí jídelníčku dětí, sportovců i milovníků tradiční kuchyně. Krůtí maso není příliš tučné, proto se často označuje jako dietní. Z krůtího masa vykouzlíte báječné řízky, závitky, roládu nebo dokonce guláš, perkelt či kari. Skvělá krůtí nebo krocaní pečínka udělá radost na rodinné oslavě kdykoli během roku, nejen na Vánoce. Krůtí prsa se hodí na rychlé restování v pánvi wok (stir-fry), krůtí stehna dokonale chutnají pečená v troubě nebo je můžete použít do krůtího vývaru. 

...

 

Kterou část krůty si vyberete? 

Věděli jste ale, že nabízí 9 druhů masa? Nakoupit a zpracovávat však můžete i jednotlivé části krůty. K vaření tak můžete využít jen spodní a horní stehna, křídla, prsa, letky (část křídel s velkým podílem kůže), krk, biskup, játra nebo žaludek. Velikost krůtích prsou umožňuje pohodlné vytváření rolád, závitků, rolek nebo kaps. Podívejte se na oblíbené i méně známé krůtí pokrmy, které si zaslouží místo ve vašem jídelníčku

Krůta s nádivkou a náplní

Celá pečená krůta se porcuje podobně jako kuře. Můžete ji plnit nejrůznějšími nádivkami a připravíte tak maso i přílohu najednou. I když dobrý bramborový nebo houskový knedlík či šťouchané brambory se hodí vždycky. 


Celý popis

Obchod Apetit