Základ české kuchyně tvoří trojice nenápadných a možná až nedoceněných surovin – mrkev, celer a petržel. Tato kořenová zelenina nejen že dodává pokrmům bohatou chuť a vůni, ale také nabízí nespočet možností, jak ji využít – jak společně,...
Slovo, které se v posledních letech skloňuje ve všech pádech, je rozhodně balanc. A to jak v životě, tak v jídle. Mějte to na paměti a ani v období masopustu nezapomínejte na vyrovnanost. Jak na to? Spolu se sladkými božími milostmi a...
Pivo spojuje lidi od pradávných sumerských obřadů až po dnešní festivaly. Je to nápoj, který má za sebou bohatou historii a díky ní až neuvěřitelně pestrý soubor tradic i kuriozit. Jaká tajemství skrývají prastaré recepty a proč bylo ve...
Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu.
...
Jestli se na něčem shodnou profesionální i amatérští kuchaři, tak na tom, že vývar je základ a rozhodně nejen pro polévky. A pak také na tom, že není vůbec snadné perfektní vývar uvařit. Tato zdánlivě jednoduchá disciplína obnáší mnoho...