Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s rebarborou

Rebarbora se využívá hlavně při pečení a je součástí sladkých dezertů či koláčů, kterým její svěží kyselá chuť sluší. Zelené, červenozelené a červené dužnaté stonky dlouho nebyly v našich zeměpisných šířkách doceněny. Tradovalo se, že rebarboru jedí jen nejchudší vrstvy. Teprve v posledních desetiletích se ukázalo, že reveň patří mezi zajímavé plodiny. Vykouzlíte z ní dokonalé moučníky!

...

  

  • Hvězdou, ve které rebarbora září, je rebarborový drobenkový koláč jednoduchého litého hrníčkového těsta.
  • Oblíbenou pochoutkou je také jahodový džem s rebarborou, kde kyselost řapíků vyvažuje sladkou chuť jahod.
  • Rebarbora pochází z Asie, konkrétně z Mongolska a Číny, kde ji jako lék používali již více než před 3000 lety. Do celého světa rebarboru rozšířili Arabové. Co se týče jejího rozšiřování konkrétně v Evropě, prvními lidmi, kteří ji začali používat byli Němci. Později se dostala ik Angličanům a postupně do celé Evropy.
  • 100 gramů rebarbory obsahuje 21 kalorií, 0,2 g tuků, 4,5 g sacharidů, 1,8 g vlákniny, 0,9 g bílkovin.
  • Rebarbora má mimořádně vysokým obsahem kyseliny jablečné, citrónové a šťavelové. Dále obsahuje vitamin A, vitamíny skupinyB, vitamin C a vitamin K. Z minerálních látek obsahuje vápník, draslík, hořčík, mangan, sodík a železo.
  • Rebarbora však není vhodná ke každodenní konzumaci! Na co si dát při konzumaci rebarbory pozor se dozvíte v našem článku.
  • Rebarbora údajně pomáhá při depresích, zlepšuje krevní oběh, chrání oči i srdce, udržuje zdravou pokožku, zdravý mozek i kosti, atp. Doporučuje se jedna-dvě porce týdně, tehdy se naplno rozvinou její léčivé účinky. 

Čtěte také: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč