Recepty s ovocem
Ovoce představuje skvělý zdroj sladké chuti, kterou v něm navíc doprovázejí vitamíny a minerály. Sladké plody je nejprospěšnější jíst syrové a čerstvé, lze ho však zavařovat v podobě kompotů, džemů, rozvarů, rosolů a marmelád, případně ho sušit, kandovat a zamražovat. Jak čerstvé, tak zpracované se výborně hodí v cukrářské výrobě, upotřebíte je do zákusků, dortů, dezertů i ovocných salátů, drinků a sirupů.
...
- Mezi nejoblíbenější druhy ovoce patří jablka, hrušky, broskve, meruňky, ale také bobulovité ovoce – jako jahody, maliny, či borůvky.
- Exotické ovoce v našem jídelníčku zastoupí například ananas, kiwi, banány, papája, liči či mučenka. A zapomínat nesmíme ani na citrusy – citróny, pomeranče, mandarinky, grepy, u nichž využijete nejen dužinu ale i kůru
Celý popis