Recepty s uzeninami
Ať už se rozhodnete pro klobásy, salsicciu, chorizo, čabajku, voňavou slaninu, pancettu, špekáčky, točený salám či jemné párky, se všemi připravíte mnoho dokonalých teplých i studených pokrmů.
Většina uzenin na pultech patří mezi tzv. tepelně opracované. Mají zauzenou chuť a jsou připravené rovnou k jídlu, skvěle se však také hodí například do základů dušených jídel, omáček, polévek i k těstovinám. Syrové, tedy tepelně neopracované uzeniny je nutné vždycky povařit nebo upéct, týká se to čerstvých klobásek nebo bílé vinné klobásy. Jedí se grilované nebo pečené, ale hodí se i do masových receptů.
...
- Co si počít v kuchyni s různými typy klobásek, si přečtěte v našem článku Jak naložit s klobáskou.
- Jak má vypadat správý špekáček a k čemu se s v kuchyňské přípravě hodí? To se dovíte v našem článku Král všech táboráků: špekáček.
Pro jaký druh uzeniny hledáte recept?
- Recepty klobásami
- Recepty s párky
- Recepty se slaninou
- Recepty se salémem
- Recepty se špekáčky
- Recepty s uzeným masem
- Recepty se šunkou
Celý popis